Criza de astm: simptome, cauze și metode de prevenție

Criza de astm este o exacerbare bruscă a simptomelor astmului, manifestată prin respirație șuierătoare, tuse, dificultăți de respirație și senzația de presiune pe piept („ca o greutate mare“). Cele mai frecvente cauze sunt expunerea la alergeni, infecțiile respiratorii, efortul fizic și stresul. Prevenirea crizelor de astm constă în evitarea factorilor declanșatori, urmarea corectă și constantă a tratamentului prescris de medic și monitorizarea regulată a funcției pulmonare. Un plan de acțiune personalizat este esențial pentru gestionarea eficientă a crizelor.
Din cuprins:
Ce este criza de astm?
Criza de astm este o intensificare acută a dificultăților de respirație provocate de îngustarea căilor respiratorii (bronhoconstricție), cauzată la rândul ei de inflamațiile tractului respirator și/sau de secreția de mucus. Bronhoconstricția poate apărea ca urmare a unor infecții respiratorii, a expunerii la alergeni, dar și în situații de stres sau efort fizic.
Cauzele crizei de astm
Cum tratezi criza de astm?
Cum să previi criza de astm?
Dacă ai probleme respiratorii, află ce amprentă pulmonară ai și testează-ți riscul de astm completând acest scurt chestionar online.

Acest chestionar nu este un mod de diagnosticare, ci este menit să te ajute să identifici semnalele de alarmă care trebuie comunicate medicului. Numai un medic pneumolog poate pune diagnosticul, pe baza consultațiilor și testelor specifice.

Site-ul eastmsever.ro urmărește să informeze publicul cu privire la simptomele astmului și complicațiile bolii pentru a ajuta la diagnosticarea timpurie și tratarea corespunzătoare încă de la primele semne. Vizitează site-ul pentru a afla mai multe informații utile.

Echipa editorială a campaniei ”e-astm sever”.
AstraZeneca Pharma SRL X

Str. Tipografilor nr. 1, MUSE Offices,etajele 2-3, 013714, sector 1, București

+4021 317 60 41 office.romania@astrazeneca.com